In het Kraansvlak, een van oudsher voor het publiek afgesloten duinterrein nabij de Kennemerduinen, leven sinds 24 april 2007 wisenten. Tussen 2007 en 2017 vindt hier een pilot plaats met wisenten in de Nederlandse natuur, begeleid met wetenschappelijk onderzoek. Het project is gestart door een samenwerking van PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland, ARK Natuurontwikkeling, Stichting Kritisch Bosbeheer, Stichting Duinbehoud en FREE Nature. Het ontwerp is van Ricardo PasserĂ­n en Bram Linssen is verantwoordelijk voor de bouw en technische realisatie.

Actuele positie Wisenten live op de site.

Sommige wisenten hebben halsbandzenders om. De actuele positie van de Wisenten wordt middels GPS doorgegeven aan de website en is hier live te volgen op. Ook worden op de kaart op deze pagina de wandelpaden in de buurt getoond. De data hiervoor is afkomstig uit de GIS database van PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland.

Volledig tweetalige website.

De website van het Wisentenproject Kraansvlak is volledig tweetalig. Zelfs de alt en title tags van de afbeeldingen worden in de juiste taal getoond.