ARK Natuurontwikkeling heeft een website met veel informatie over natuurlijke processen, dieren en gebieden. Bijna dagelijks verschijnt er nieuws en nieuwe activiteiten op de websit.  Voor hun nieuwe website wilden ze een systeem waarmee al deze data gemakkelijk aan elkaar gekoppeld kon worden.  Op basis van deze deze wensen heb ik hun nieuwe website gerealiseerd. Hierdoor is het nu veel prettiger navigeren en wordt informatie veel vaker bekeken dan voorheen.

Functionaliteit

Bij het aanmaken van nieuwsberichten en activiteiten kunnen deze gemakkelijk worden gekoppeld aan de verschillende natuurlijke processen, dieren en gebieden. Vervolgens wordt deze informatie bij het nieuwsbericht getoond en het nieuwsbericht ook bij onderwerp. Dit zorgt voor prettig browsen. We zien dat bezoekers hierdoor langer op de website blijven en meer pagina's bekijken die voorheen slecht te vinden waren. Afbeeldingen kunnen op de website bijgesneden worden en bij het uploaden van afbeeldingen uit het foto archief van ARK wordt de exif informatie automatisch meegenomen. Op deze wijze kunnen de medewerkers van ARK zich volledig op de inhoud van de website richten. Op de gebieden pagina's worden alle bijbehoirende gebieden mooi op een kaart getoond.

Grafisch ontwerp

De website voor ARK natuurontwikkeling is gerealiseerd naar een grafisch ontwerp van Bas Reijnen. Ook heeft Bas de diverse iconen voor deze website ontworpen.